top of page
  • Skribentens bildDiabetesia

"Du är så söt att jag får diabetes"


Snart infaller alla hjärtans dag. Förmodligen den dag på året då flest illa formulerade diabetesskämt författas, publiceras och skickas. "Du är så söt att jag får diabetes" är kanske ett av de vanligare. Det finns visserligen fler anledningar än så att vara skeptisk till denna "kärleksdag" (typ: ska inte alla dagar vara kärleksfulla?), men detta är något som varje år trampar mig lika hårt på nerverna.

Vad är det roliga i att skämta om flera kroniska sjukdomar som varje dag belastar och begränsar människor över hela världen? Jag är ledsen om jag inte delar en dels uppfattning om att "man ska kunna skämta om allt". Nej, inte allt. Det finns så mycket fint du kan säga och skriva - bjud på en riktig komplimang istället för det här.

Vill du skippa det kommersiella under Alla hjärtans dag (skicka blommor och choklad) vill jag tipsa om den fantastiskt fina kampanjen Spare a Rose. Den går ut på att du byter ut rosorna mot en donation som räddar livet på ett barn med diabetes i världen. Vad kan vara mer omtänksamt än det?


I övrigt önskar jag er en mysig alla hjärtans dag - på egen hand, med familj, vänner eller en partner. Men glöm inte bort att det bara är en dag, och att det är minst lika viktigt att visa uppskattning resten av årets dagar!


 

Blodsocker i skrivande stund: 7,7 mmol/liter.

Comments


bottom of page