top of page
  • Skribentens bildDiabetesia

Föreläsningar i Skåne

Föreläsningsturnén med Rubin Medical fortsätter - nu är vi ute på tredje vändan och denna vecka är vi på plats i Skåne. Idag pratar vi i Lund, imorgon i Helsingborg och på torsdag i Kristianstad.


Det är verkligen en förmån att vara del av den rutinerade föreläsningsduon (Stig Mattsson och Robin Bryntesson) och förhoppningsvis tillföra något nytt perspektiv till åhörarna. Turnén har ju länge fokuserat på typ 1 diabetes och fysisk aktivitet (på ganska hög nivå). Stig berättar om kolhydraternas roll i kroppen på en fysiologisk nivå, medan Robin berättar om hur typ 1 och elitidrott kan gå ihop - och såklart om hans fantastiska lägerserie Sockertoppen.

Jag pratar om min inställning till ett liv med en kronisk sjukdom och utmanar publiken att hitta någon positiv aspekt i vad som annars lätt kan kännas som ett enda stort mörker.


Jag är djupt imponerad av hur Rubin har lyckats tänka om och ställa om med tanke på Covid-19. Det är som mest 45 personer i varje publik, antalet tillfällen är fler, och det erbjuds även digitala möjligheter. Avstånden är tilltagna, fikat är styckförpackat och handspriten finns alltid nära till hands.


Jag har nyss avrundat föreläsning nr 2 för idag, och sitter nu och lyssnar till Stig (och så småningom Robin). Mellan att ha tagit tåget tidigt imorse och ha hållit högt tempo under hela eftermiddagen ska jag medge att det börjar bli lite segt i hjärnkontoret. Jag ska nog ta mig ut för en nypa frisk luft (det är en riktig sommarkväll här i Lund!) för att ladda om batterierna när kvällen är slut - innan Rubinteamets gemensamma middag.


Vill du gå på någon av återstående föreläsningar under hösten 2020? Vi kommer till Västerås, Örebro, Göteborg och Borås också - all info och anmälan hittar ni HÄR!


 

Blodsocker i skrivande stund: 8,8 mmol/liter.

bottom of page