top of page
  • Skribentens bildDiabetesia

Flyttlådor i mängder


De senaste veckorna har vi spenderat mitt i ett fysiskt och mentalt kaos. Vi har flyttat ur vår lilla lägenhet i Jönköping och in i ett stort hus på landet. Det är en enorm omställning och har krävt mycket planering och jobb. Men summa summarum: vi trivs SÅ bra!


Min erfarenhet är att blodsockret påverkas som mest när både kropp och knopp aktiveras, samtidigt. Flyttande är ett utmärkt exempel på det. Det blir ett evigt släpande på flyttlådor (i mängder!), många trappors intervallöpande och ganska få pauser. Samtidigt ska man ju hålla koll på vad som finns inuti alla lådor, vilka lådor som ska vart och i vilken ordning allt ska prioriteras. Det känns som att jag de senaste fyra-fem veckorna har fyllt huvudet till bredden med flyttlogistik, och det är nog faktiskt inte så långt ifrån sanningen.


Samtidigt som det är slitigt så har det ju sina absoluta fördelar. Med så pass hög aktivitet (vi jobbar båda heltid om dagarna - och packar upp, flyttar om, skruvar ihop, spikar upp m.m. om kvällarna och på lunchrasterna), så kan man utan större problem njuta av lite choklad, en delicatoboll, lite vanlig juice eller en frukt då och då. Energin behövs och blodsockret klarar det alltsom oftast ganska bra.


Jag ser massor fram emot att få möta våren med en TRÄDGÅRD - som vi har längtat efter detta. Men än verkar det vara en bit bort, här är uppåt 17-18 minusgrader om nätterna än så länge... "Den som väntar på något gott", det är väl så man säger? :-)


 

Blodsocker i skrivande stund: 9,7 mmol/liter.

Comments


bottom of page