top of page
  • Skribentens bildDiabetesia

Hjälp Musikhjälpen att hjälpa!


Föreställ dig en tillvaro där sjukvård inte är en självklarhet. Kanske inte ens en möjlighet..?


Att leva med en kronisk sjukdom, eller flera, är många gånger en väldigt påfrestande situation. Att dygnet runt, året om ta hand om en sjukdom till stor del på egen hand ÄR tufft. Men samtidigt så ger vår lott i livet oss en fair chance iallafall. Vi bor i ett land där vi har tillgång till god vård, hjälpmedel och mediciner. Och tyvärr är det nog så att vi nästan glömmer bort att vara tacksamma för allt det ibland.


Alla har inte den turen. I många länder är sjukvård, till och med den mest basala, en lyxvara. Ingen självklarhet. Mängder av barn dör världen över av lunginflammationer, diarré eller andra åkommor som vi knappt tänker två gånger på här. Och det av en anledning - sjukvården finns inte tillgänglig för dem.


Musikhjälpen är ett fantastiskt fint initiativ som jag har följt i många år nu - en riktig ljusglimt i decembermörkret. Varje år har de olika teman till vilket de samlar in pengar - och i år är detta tema "Ingen människa ska lämnas utan vård". När jag först hörde det började jag föreställa mig hur en utgången sensor eller en dåligt laddad insulinpump är rena rama lyxproblem. Hur länge hade jag överlevt om jag hade fötts på en av dessa så hårt drabbade platser? Nog inte särskilt länge. En månad kanske, i bästa fall? Inget insulin, inget rent vatten, inga vaccinationer...


Så jag startade en insamlingsbössa till förmån för Musikhjälpen 2020. Min tanke är att alla som lever med någon kronisk sjukdom eller smärta - eller i närheten av någon som gör det - borde kunna relatera till tanken på otillräcklig vård. Och kanske känna den våg av tacksamhet som jag gjort de senaste dagarna. Och kanske ha möjlighet att skänka en tia eller en femtiolapp eller något. För att hjälpa de som verkligen, verkligen behöver det.


HÄR hittar ni bössan!


Jag hoppas på ditt stöd och din hjälp!


 

Blodsocker i skrivande stund: 7,8 mmol/liter.

Comments


bottom of page