top of page
  • Skribentens bildDiabetesia

Tillsammans för bättre fötter

När reflekterade du över teknikens utveckling inom området diabetes senast? Kanske var det ganska nyligen? Okej. Men när reflekterade du över den teknik som används för att undersöka fötterna på personer med (olika typer av) diabetes, i jakt på tidigare tecken på komplikationer, senast? Inte igår, gissar jag. Kanske har du inte tänkt så mycket på det alls. 

Idag kan jag stolt meddela mitt senaste engagemang: som kommunikationskonsult åt företaget VibroSense Dynamics. Tillsammans med Hans och Charlotta ska jag framåt jobba för att både patienter och vård ska bli bättre upplysta om fothälsan hos personer med olika typer av diabetes. De har tagit fram en maskin som i tidigt skede kan upptäcka eventuella nervskador hos personer med olika typer av diabetes - som kan ersätta den i många fall otillräckliga teknik som finns idag för fotundersökning på diabetesmottagningar.

Jag har själv levt med min typ 1 diabetes i snart 12 år och väldigt sällan reflekterat över mina fötter. Jag har många gånger tänkt att "Har jag bara ett stabilt blodsocker och ett lågt HbA1c så behöver jag inte oroa mig" - och i många fall kan det vara sant. Men det är ingen garanti, och det finns mycket man som person med (någon typ av) diabetes kan vara medveten om, påläst om, och göra i förebyggande syfte.  Det är därför jätteroligt att kliva ombord det här uppdraget - både för att själv lära mig mer, men också för att sprida ordet om hur viktig fothälsa och ordentliga undersökningar är. Mycket handlar om att arbeta förebyggande, snarare än att bara försöka lösa problem som redan har uppstått.

Är du nyfiken och vill läsa mer? Då kan du klicka HÄR. Och om inte annat kommer det dyka upp information lite då och då kring jobbet ihop med Hans och Charlotta på VibroSense Dynamics i mina kanaler framåt. Fötter är ett viktigt ämne att prata om, och det ska bli väldigt spännande att få arbeta med frågan!

 

Blodsocker i skrivande stund: 5,7 mmol/liter.

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page