top of page
  • Skribentens bildDiabetesia

En annorlunda jul närmar sig


2020 har redan testat oss ordentligt hittills och visst skulle det kännas rättvist om vi kunde ignorera pandemin, bara nu under festligheterna över jul och nyår? Men tyvärr fungerar det ju inte så...


En annorlunda jul närmar sig. En jul då vi inte kommer kunna träffa våra äldre, inte resa utomlands, och inte samlas i större grupper. Inga varma kramar eller stora släktträffar. Någonstans hörde jag att "Årets julklapp är ett omtänksamt samtal", och det tyckte jag var så fint. Vi måste hålla avstånd. Hålla händerna rena. Bära munskydd. Avlasta (och uppskatta!) vården. Hålla oss hemma. Men - vi kan fortfarande visa omtanke. Ringa. Skriva julkort. Videosamtala med de vi saknar.


Ikväll anordnade vi på Pioneers Young ett virtuellt julbak ihop med våra medlemmar. Alla som var med ställde upp laptopen i köket och bakade något smarrigt samtidigt som vi pratade om lite allt möjligt. Det är såklart inte som vanligt, men ändå så väldigt mysigt!


Jag som inte är någon direkt stjärna när det kommer till bakning gjorde det jag alltid gör vid jul: ischoklad. Den här gången med apelsinchoklad som grund i ena sorten, och nötchoklad (med havssalt) i den andra. Det är buuuusenkelt och nästintill omöjligt att misslyckas med!


Jag vill verkligen önska er alla en riktigt god jul - trots att den blir annorlunda. Dra nytta av att TV och radio har julvärdar hela dagen om du känner dig ensam. Och ni som inte är ensamma - kom ihåg att prata lite extra med de som firar på egen hand.


 

Blodsocker i skrivande stund: 9,3 mmol/liter.

Comments


bottom of page