top of page
  • Skribentens bildDiabetesia

Mammaliv, arbetsliv och gemenskap


Innan jag fick barn kunde jag höra från andra föräldrar att tiden rusar iväg. "Så illa kan det väl inte vara" tänkte jag ofta då, men nu - med facit i hand - kan jag säga att jag fullständigt håller med. Vart tar all tid vägen, egentligen..?!


Jo, kanske finns det väl ett gäng bra svar: mammaliv, arbetsliv och gemenskap.


Jag har den senaste tiden njutit mer än jag trodde var möjligt av att vara mamma. Vår lilla Stella är snart 1,5 år nu och hon växer och utvecklas för varje dag som går. Det är helt otroligt häftigt att se! Tänk om vi vuxna hade fortsatt att lära oss nya grejer i samma takt... Vilka superhjältar vi hade varit hela högen då!


Jag har också börjat jobba igen, på drygt halvtid, efter en föräldraledighet där jag "bara" jobbat ca 20 %. Det är så otroligt roligt att vara tillbaka och känna sig både produktiv och kreativ på ett sätt som lätt halkar efter litegrann när en mest går hemma om dagarna. Jag har svängt om verksamheten i mitt företag till längre och mer omfattande konsultuppdrag - och lite färre punktinsatser som kräver mycket resor. Det är ett upplägg som jag verkligen trivs bra i, och ser fram emot att fortsätta med!

Jag har dock varit iväg och föreläst ett par gånger under hösten - bland annat på Key2Compliance regulatoriska konferens i Lund. Det var fantastiskt givande, då jag annars mest rör mig i mer renodlade diabetessammanhang. Här fick jag möjlighet att tala till de som arbetar med de så viktiga processerna "bakom kulisserna" i godkännandet av nya medicintekniska hjälpmedel (jag tänker inte ens försöka förklara vad de jobbar med, det är en alltför ny och komplicerad värld för mig), och lyfta det så viktiga slutkundsperspektivet. För oavsett vilken medicinteknisk produkt du arbetar med, så måste du ju ha användaren i åtanke hela vägen. Och här är insulinpumpen ett väldigt bra exempel på en produkt som ju faktiskt hanteras av användaren HELA dagarna, VARJE dag.


Jag har också fortsatt jobbat med det stora hjärteprojektet i diabetesvärlden, nämligen gemenskapen. Det som jag känner gör stor skillnad, för många, varenda dag. Vårt onlinecommunity DIAMIGO är till för de som är 13-30 år och lever med typ 1 diabetes, och där jobbar jag som community manager. Det är alldeles för många i vårt avlånga land som känner sig väldigt ensamma i sin diagnos; som om ingen riktigt förstår vad de går igenom. Det fina med DIAMIGO är att det inte spelar någon roll var du bor, du kan ändå ta del av gemenskapen. Varannan vecka anordnar vi dessutom digitala fikastunder där vi träffas på Google Meet och pratar om allt och ingenting.


Är du 13-30 år och lever med typ 1 diabetes - eller känner någon som passar in på den beskrivningen och vill tipsa - klicka då HÄR för att läsa mer och gå med!

Nu ska jag sätta mig med lite mer jobb, och sedan rulla till förskolan och hämta upp vår lilla goding! Hoppas att ni alla får en fortsatt fin onsdag och vecka!

 

Blodsocker i skrivande stund: 4,7 mmol/liter.

Comments


bottom of page